Открийте как можете да включите лечебната сила на растенията в ежедневието си

Растенията са наши съюзници за лечение и за създаване на наше собствено свещено убежище. Те са естествени лечители и когато ги допуснем да бъдат част от нашето ежедневие изпитваме големите ползи от тях.

С тези четири лесни начина на използването им бързо ще повишавате вашата енергия:

1. Украсете дома и офиса си с живи растения

Растенията пречистват въздуха. Както знаем, те произвеждат кислорода, който вдишваме и консумират въглеродния двуокис, който издишваме. Растенията са красиви за наблюдение и „осветяват” всяко пространство, а това подобрява и съживява нашето настроение и енергия. Душата обича красотата!

2. Пийте билков чай

Отварите, направени от растения с различни свойства имат лечебни ефекти. Каквото и да желаете да почувствате, винаги можете да намерите подходящото растение. Растенията ви дават емоционално облекчение и повишават енергията ви.

3. Вземете вана с растения

Можете да ползвате растения във ваната за успокоение или за подобряване на настроението и енергията ви под формата на етерични масла, като отвари, или директно поставяне на самото растение. В зависимост от намеренията ви можете да използвате различни видове растения. Например лавандулата отпуска, а ментата охлажда. Независимо какво растение използвате, това ще повиши енергията ви.

4. Слушайте музиката на растенията

В къщи, в офиса или сред природата, чрез новото мобилно Bamboo устройство, можете да слушате музиката на растенията навсякъде, където ги има. Звуците им са много лечебни и веднага предизвикват усещания за възторг, мир и хармония.

Музиката на растенията, звучаща като фон, енергизира и балансира всяко пространство.

Нгала Бианка (др. Ники Стар, лекар, Бакалавър по Психология, Диетика и Химия, рейки  и прано терапевт, блогър) За повече информация: https://drnikkistarr.com/nikkistarr