Растенията са лекарствата на Земята и от край време хората са ги познавали и ползвали за лечение на болести

От край време хората използват за лечение растенията в комбинация с елементите на Земята. Твърди се, че хората са знаели кои растения да използват за определени болести, защото растенията са общували с хората.

Много племена и шамани, с които съм се запознала в Амазония споделят, че знаят кое растение да използват при всяка болест, защото това знание им е предадено от поколение на поколение и защото самите растения им говорят и им казват за какво са най-подходящи. Счита се, че в днешните времена само шаманите знаят как да общуват с растенията, но истината е, че всички хора носят тези знания. Колкото по-хармонизирани сме с природата, толкова по-лесно усещаме фини енергии и това включва енергиите на растенията.

Растенията са лекарствата на Земята и от край време хората са ги познавали и ползвали за лечение на болестите. Правели са мазила, отвари, тинктури или са се къпели с растения. Хапчетата възникват само от преди около двеста години, с напредъка на западната медицина. Употребата на растения за лечение не е изчезнала. И днес съществуват източници, които предлагат природни начини за лечение чрез растенията.

Въпреки, че методите на западната медицина имат надмощие над лечението с растения, истината е, че много нейни формули използват извлеци от растения, чрез тяхната преработка в лабораториите. Проблемът обаче е, че при преработката се извличат само части от растението, неговата природна хармония и цялост се губи и затова хапчетата може да предизвикат странични ефекти, които рядко се наблюдават при лечението с растения. Например, почти невъзможно е да се надвиши дозата при лечение с растения, докато при лечение с хапчета това е напълно възможно.

В миналото бях лекар и след като опознах традиционната западна медицина и практики, избрах да се отдалеча от тях и да се насоча към природно лекуване чрез растенията. Много рядко взимам традиционни лекарства и винаги първо опитвам природни растителни лекове. Ако до две седмици не усетя подобрение, само тогава прибягвам към традиционни лекарства. През последните седем години това ми се случи само два пъти.

И вие можете да пробвате използването на лековити растения при следващата си настинка, като изберете например висока доза витамин С на прах от Camu Camu, масло от риган, чай от ехинацеа, както и чай от лимон и джинджифил. Това е прост пример как природните лекарства могат да бъдат първи избор (на фронтовата линия). Бихме усетили голяма промяна в системите на съвременното здравеопазване, ако лекарите опитат да предписват първоначално достъпни лекове от растения.

Това е също важна и необходима промяна в наши дни, за да се върнем към връзката си със Земята и с интелигентността на растенията, защото те са наши съюзници за оцеляването на планетата ни.

Нгала Бианка (др. Ники Стар, лекар, Бакалавър по Психология, Диетика и Химия, рейки  и прано терапевт, блогър)

За повече информация: https://drnikkistarr.com/nikkistarr